De Magische omiVista Mobii is een prijswinnend paradepaardje uit de OMI-systemen. De Magische Mobii is ontworpen om mooie, leerrijke en uitnodigende bewegende projecties te tonen op een tafeloppervlakte of op een vloeroppervlakte. Het systeem heeft een ingebouwd liftsysteem waarbij op beide oppervlakten kan worden gewerkt. De gebruiker of de begeleider kan vrij kiezen bij de start van een sessie op welke ondergrond de activiteiten plaatsvinden.

De Magische Mobii past zeer goed in woonzorgcentra en begeleidingscentra waar beweging, coördinatie, concentratie, geheugentraining en sociale interactie belangrijke uitdagingen vormen. De Magische Mobii is een zeer gedegen instrument dat voor begeleiders en therapeuten een waardevolle aanvulling betekent in de dagelijkse werking met bewoners, zorggebruikers en leerlingen van elke leeftijd.

In het buitengewoon onderwijs in Vlaanderen wordt de Magische Mobii vaak gebruikt om leerlingen met geheugenproblemen, cognitieve beperkingen of motorische tekorten te ondersteunen in hun activiteiten. De talrijke applicaties die bij elk systeem worden geleverd, scherpen de aandacht en ondersteunen vele vormen van interactie. De vaak grappige toepassingen zitten vol humor, vol leven en worden ondersteund door aangepaste muziekfragementen, volledig toegespitst op de doelgroepen.

De Magische Mobii is een compleet en uiterst mobiel systeem, met geluidloze zwenkwielen en een eenvoudige bediening. Indien gewenst kan de ontwikkelsoftware mee worden aangekocht, zodat gepersonaliseerde toepassingen worden ontwikkeld op maat van elke zorggebruiker. Een aangepaste opleiding wordt voorzien bij de aankoop van de programmeerbare versie van het systeem. Gebruik eigen beelden, foto’s van activiteiten, geluiden of zelfgemaakte muziek om de toepassingen persoonlijk te maken. Super gemakkelijk en uiterst leuk om te doen!